Κομπογιαννίτες

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την ιατρική. Μπαίνεις στο Facebook ή στο Twitter και νομίζεις πως είσαι σε ένα μεγάλο νοσοκομείο με γιατρούς να σου προσφέρουν θεραπεία για πάσα νόσο και πάσα μαλακία. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω, άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς είστε χρήστες του διαδικτύου και καταλαβαίνετε τι λέω.
Ο ΕΝΑΣ, λέει η διαφήμιση στο Facebook, προσφέρει θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας όχι με χειρουργείο, αλλά με μια επαναστατική αλοιφή η οποία σε μια βδομάδα σε κάνει περδίκι. Και χωρίς φόβο ότι με την πάροδο του χρόνου θα σου παρουσιαστεί ξανά η πάθηση.
ΕΧΕΤΕ πόνο στις αρθρώσεις; Στο γόνατο; Έχετε πρησμένα γόνατα, ουρική αρθρίτιδα, ή ρευματοειδή αρθρίτιδα ή οστά εκτός γραμμής; Μην ανησυχείτε. Τηλεφωνήστε στο 86…… και στο άψε σβήσε θα σας στείλουν ένα αποτελεσματικό φάρμακο. Θα κλοτσάτε μπάλα καλύτερα και από τον Μέσι.
ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ οι θεραπείες που προσφέρονται μέσω του διαδικτύου. Για όλες τις αρρώστιες. Εκτός από τις προαναφερόμενες, το διαδίκτυο σε ερεθίζει και για τα εξής: Σου έχει φάρμακο για τη θεραπεία του διαβήτη, για τις φλεγμονές στις αρθρώσεις, για καθαρισμό των αιμοφόρων αγγείων, για θεραπεία στα νύχια των ποδιών από μύκητες κ.λπ. κλπ. Ακόμα και για καρκίνο.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Το κράτος γιατί παρακολουθεί με απάθεια και αδιαφορία αυτή την ιατρική του διαδικτύου; Γιατί επιτρέπει στον κάθε απατεώνα να εκμεταλλεύεται ταλαίπωρους από τις ασθένειές τους πολίτες; Οι οποίοι μπροστά στον πόνο τους είναι ευάλωτοι στους επιτήδειους «ιατρούς» του διαδικτύου; Γιατί επιτρέπεται η διάπραξη ενός εγκλήματος για το οποίο δεν υπάρχουν ελαφρυντικά;
ΕΔΕΙΞΑ μερικές διαφημίσεις του διαδικτύου περί ορθοπεδικής στον ορθοπεδικό μου και ζήτησα τη γνώμη του. Γέλασε ο άνθρωπος. «Αν αυτά τα φάρμακα έφερναν αποτέλεσμα, θα τα πουλούσαν στα φαρμακεία» μου είπε χαρακτηριστικά. Και έχει δίκαιο. Αξίζει να αναφέρω πως για να λύσω τις απορίες μου ανταποκρίθηκα σε μια διαφήμιση, μου έστειλαν το «φάρμακο» το οποίο αποδείχθηκε και στην πράξη πως ήταν μια μεγάλη απάτη.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ τέτοιες διαφημίσεις, αν όχι όλες, είναι από την Ελλάδα. Από μια χώρα όπου οι κομπογιαννίτες κάνουν θραύση. Όχι μόνο τώρα. Αλλά πάντα. Δεν θα ξεχάσω για παράδειγμα τον απατεώνα εκείνο που τη δεκαετία του ’70 κατάφερε να παραπλανήσει τον πληθυσμό της Ελλάδας και της Κύπρου με υποτιθέμενο φάρμακο που θεράπευε τον καρκίνο. Και ξέρετε τι ήταν το φάρμακο; Σκέτο νεράκι. Το οποίο υποτίθεται πως ήταν θεραπευτικό. Το νερό του Καματερού, για όσους θυμούνται την περίοδο εκείνη. Με χιλιάδες ασθενείς να τρέχουν αλαφιασμένοι για να το εξασφαλίσουν πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό.
ΣΗΜΕΡΑ η ιατρική μέσω του ραδιοφώνου ή της τηλεόρασης από ιατρούς απαγορεύεται. Στους κομπογιαννίτες του διαδικτύου γιατί δεν λαμβάνονται νομοθετικά μέτρα; Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε (αν δεν θρηνήσαμε ήδη) νεκρούς και μετά να κινηθούμε;