Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ | 13:15 ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ LIVE

Αναμένονται διαβουλεύσεις με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για ένταξη στο ΓεΣΥ

Την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για ένταξη στο ΓεΣΥ, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την ηγεσία του ΟΑΥ, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του Προέδρου για την πρόοδο του ΓεΣΥ.

Ο Υπουργός είπε ότι η πρόταση του Οργανισμού θα διασφαλίζει τον υφιστάμενο όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνει το κάθε νοσηλευτήριο και εξέφρασε τη θέση ότι πλέον δεν θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια ή λόγοι μη ένταξης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί από τον ΟΑΥ ο σχεδιασμός, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στον ίδιο τον Υπουργό. Πρόσθεσε ότι στο τέλος του μήνα θα ολοκληρωθούν και τα οικονομικά δεδομένα και θα ενημερωθούν τόσο ο ΠΑΣΙΝ όσο και άλλα νοσηλευτήρια που δεν είναι μέλη του και την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με τα νοσηλευτήρια για την ένταξή τους στο ΓεΣΥ.

«Θεωρούμε - από την ενημέρωση που είχα χθες- ότι η πρόταση του ΟΑΥ θα διασφαλίζει τον υφιστάμενο όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνει το κάθε νοσηλευτήριο. Θα υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης ξεχωριστής αμοιβής που ήταν και αίτημα των γιατρών των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων», είπε και πρόσθεσε πως βασικές ανησυχίες που υπήρχαν απαντώνται και «με αυτή την πρόταση πλέον δεν θα υπάρχουν σοβαρά εμπόδια ή λόγοι μη ένταξης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων στο ΓεΣΥ».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του ΟΑΥ με τον Πρόεδρο, ο κ. Ιωάννου είπε πως έγινε ανασκόπηση των πρώτων εκατό ημερών από τον Οργανισμό σχετικά με το πόσοι έχουν ενταχθεί, τα οικονομικά δεδομένα και τι αναμένεται να γίνει τους επόμενους δύο μήνες. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση του Προέδρου όσον αφορά τα διάφορα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και πώς αναμένεται να επιλυθούν τους επόμενους ένα με δύο μήνες καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα με την ένταξη πρωτοκόλλων και κανονισμών στο σύστημα. Επίσης, έγινε ιδιαίτερη επεξήγηση, όπως ανέφερε ο Υπουργός, όσον αφορά την εποπτεία του συστήματος και πώς θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα πρωτόκολλα στο σύστημα προκειμένου να υπάρχει σωστή διαχείριση των πόρων.

Ο κ. Ιωάννου είπε πως ο Πρόεδρος έμεινε πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία και το πώς προχωρά η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

«Προβλήματα περιμέναμε ότι θα υπάρξουν, το στοίχημα είναι να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά και να επιλύονται», σημείωσε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως από την ενημέρωση που είχε από τον ΟΑΥ είναι ικανοποιημένος όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση των ιδιωτών γιατρών και νοσηλευτηρίων, ο κ. Ιωάννου επανέλαβε πως οτιδήποτε αλλάζει ή αλλοιώνει τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ δεν είναι αποδεκτό. «Υπάρχουν νόμοι, έχει ψηφιστεί ομόφωνα από τη Βουλή κι εμείς είμαστε τοποτηρητές. Οφείλουμε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία ως έχει. Οτιδήποτε είναι εκτός της αρχιτεκτονικής, της φιλοσοφίας ή της νομοθεσίας, όπως έχει ψηφιστεί, δεν είναι αποδεκτό από εμάς», τόνισε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

LIVE
LIVE

11:28 Πολιτική

Προς αναπομπή ο νομός για τις παρακολουθήσεις; Τι επισήμανε ο Υπ. Δικαιοσύνης μετά το Υπουργικό

11:12 Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Αν η Τουρκία παραβιάσει τις «κόκκινες γραμμές» η Ελλάδα θα αντιδράσει

11:10 Οικονομία

Σε ενισχυμένη παρακολούθηση για ξέπλυμα έξι χώρες-Όχι η Κύπρος

11:08 Αστυνομικά

Σε σύσκεψη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας κλιμάκιο της UEFA

11:03 Lifestyle

«Είναι Αλήθεια» - Πέμπτη 30 Ιανουαρίου στις 20:30

11:40 Αθλητικά

Ταξιδεύει Μαγιόρκα ο Κούτρης

10:58 Lifestyle

Το Κόκκινο Ποτάμι: Ο Παυλίδης έρχεται αντιμέτωπος με θανάσιμο κίνδυνο και η Ιφιγένεια γνωρίζει τους γονείς του Αλή

10:58 Αστυνομικά

«Πέσανε πάνω μου σαν λύκοι και με βιάζανε με τη σειρά»... Η 19χρονη Βρετανή για την υπόθεση Αγ.Νάπας

10:53 Lifestyle

Γιάννης Σπαλιάρας για τη νοσηλεία του στο Ιράν: Είμαι κοινωνικός, δίνω χέρι σε ανθρώπους, μαϊμούδες, άλογα

10:37 Αστυνομικά

Άφαντη εδώ και 48 ώρες 15χρονη στη Λεμεσό-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

09:55 Ελλάδα

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στον Διόνυσο

11:40 Αθλητικά

Η γκάφα του BBC για τον Κόμπι (ΒΙΝΤΕΟ)

09:44 Scitec

Δυο-δυο στον μαγνητικό τομογράφο

09:40 Κύπρος

Για εγχείρηση στο ήπαρ μεταβαίνει στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος

09:29 Κόσμος

Φονικές πλημμύρες στη Βραζιλία-Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

09:21 Κύπρος

Χωρίς λεωφορεία η επαρχία Αμμοχώστου-Άρχισε η στάση εργασίας στον ΟΣΕΑ

08:32 Αστυνομικά

Σπίτι στην Έμπα τυλίχθηκε στις φλόγες-Από το τζάκι ξεκίνησε η φωτιά

11:35 Αθλητικά

Η ενημέρωση για Τάμαρι

07:49 Αστυνομικά

Έτσι έχει η κατάσταση στο οδικό δίκτυο-Πρωινή ενημέρωση

07:46 Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπορρέλ - Τσαβούσογλου για σεισμούς, Λιβύη και Μέση Ανατολή

Όλη η ενημέρωση σε ένα App