πριν 11 ώρες
OMEGANEWS: Αναστασιάδης VS Δρουσιώτης
πριν 11 ώρες
OMEGANEWS: ΠτΔ – Διάθεση από Γερμανία να...
πριν 2 μέρες
Η Αννίτα Δημητρίου στο OMEGANEWS
πριν 2 μέρες
Δείτε απόψε στο OMEGANEWS (24 Απριλίου 2024)
πριν 2 μέρες
Η νοστιμιά του χαλουμιού ταξιδεύει πλέον στην Γαλλία. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης κατάφερε να ταξιδέψει το χαλούμι από τον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς στην Γαλλική τηλεόραση. Το κρατικό κανάλι της χώρας κατέφτασε στο νησί για να δει την όλη διαδικασία παραγωγής του χαλουμίου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αυτό φτάνει τελικά στα ψυγεία των υπεραγορών.
«Γαλλία, Κίνα, Ιαπωνία υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Τους ενδιαφέρει πως γίνεται, πως το καταναλώνουμε, πως το τρώμε και τι σημαίνει το καλό χαλούμι. Εμείς το προωθούμε στο Παρίσι με πολλούς τρόπους και στο γαλλικό εστιατόρια και σε ταβέρνες και οι Γάλλοι το εκτιμάνε πολύ», δήλωσε ο Σεφ, Ανδρέας Μαυρομμάτης.
Ο βραβευμένος σεφ τόνισε την σημασία επεξήγησης της διαδικασίας παραγωγής του χαλουμιού σε ξένες κουζίνες, και ιδιαίτερα στην γαλλική γαστρονομική κουλτούρα.
«Αυτή τη στιγμή όλο και αυξάνεται η ζήτηση, όπως ξέρουμε ότι πάντα πρέπει να έχουμε την ίδια καλή ποιότητα και να συνεργαστούμε με αυτό που λέγεται ΠΟΠ», εξήγησε ο ίδιος.
Ο ταλαντούχος σεφ όπου διατηρεί εστιατόρια σε Γαλλία, Κύπρο και Γερμανία σε δημόσιες του τοποθετήσεις ανέφερε ότι τώρα που κοιτάζει πίσω δεν πίστευε ότι θα έφτανε μέχρι εδώ. Από την αυλή του σπιτιού του στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς, όπου έφτιαχνε χαλλούμι και αλλαντικά, να καταφέρει να κατακτήσει τόσα.
Δείτε το ρεπορτάζ: